Strik hitter i et travlt samfund: - Selvfølgelig kan vi mærke det

I disse år er der opstået en ny guldalder for strik, og det kan de mærke hos Isager Garn i Tversted.

Der bliver solgt garn til den helt store guldmedajle hos Isager Garn i Tversted. Siden 1977 har virksomheden været leverandør af strik og garner til nordjyderne, og i den periode har der både været magre og fede år. I øjeblikket gælder det sidstnævnte.  

- Det er utroligt at tænke på, hvor sparsommelig, man har skullet være som designer og garnforhandler i forhold til i dag, hvor der er kommet et utrolig stort behov for at strikke igen, siger Birgit Gehl Østergaard-Jensen, der er butiksansvarlig hos Isager Garn. 

For nogle år siden var det at strikke ikke nær så populært som i dag, og synet af især mænd med strikkepinde i hånden var en sjældenhed. Men det er de begyndt på. 

- Der er også rigtig mange unge, og der er også rigtig mange mænd efterhånden. Vi kan jo konstatere, at i dag lærer man at strikke på en anden måde. Jeg lærte at strikke af min mor, men i dag lærer man det på nettet, siger Birgit Gehl Østergaard-Jensen. 

VIDEO: Se hele indslaget her: 

Det har aldrig været så populært at strikke, som nu. For flere og flere danskere har taget garntøjet til sig. I garnuniverset Isager i Tversted er det da også en udvikling, som ikke er gået ubemærket hen.


Ro og tilfredsstillelse

Opblomstringen af håndarbejdet accelererede under årene med corona. Her havde folk tid til at fordybe sig, og det samme gør sig gældende i sommerperioden, hvor manges ferier bliver brugt i selskab med strik og garn.  

- Det er klart, at vores højsæson er sommeren, men vi kan mærke, at sæsonen bliver længere og længere, og vi kan selvfølgelig også mærke det boom, der er og har været i et par år.

En af dem der efter flere års pause genoptog arbejdet med strikkepindene er Dorte Reinholdt fra Tversted. 

- Det giver en ro. Der er en enorm tilfredsstillelse i at sidde og strikke. Nu laver jeg ikke noget, som man skal se et resultat af i det daglige, siger hun, mens en anden kunde følger trop. 

200224 Isager Garn calr 14412
Foto: Caroline Hyldig Larsen / TV2 Nord

- Med den rytme vi har i samfundet, hvor alt er blevet travlere, alt går hurtigere, og der er kommet meget mere tempo på. Så har folk brug for noget, der er modsætning til det.

- Der er noget mediativt over det, siger Bente Hartvig fra Skagen. 

Udover selve salget har Isager Garn også kurser og overnatningsmuligheder. Og med den store interesse for strik er det planen, at det fortsætter sådan i fremtiden. 

-  Tænk på, hvor forholdsvis kort tid den her strikbølge har varet, og tænk så på hvor mange år vi, der har strikket i lang tid, har strikket. Det er jo mere end 50 år. Så jeg er helt overbevist om, at strik er kommet for at blive, siger Birgit Gehl Østergaard-Jensen.

VIDEO: TV2 Nord var med tirsdag aften på Vrå Højskole, da der var strik på programmet.


Seneste nyt

fra Nordjylland