LIGE NU:

Strømnedbrud ramte Nordjylland: Mange lyskryds stadig ude af drift

Over 34.000 husstande og mange lysreguleringer omkring Aalborg har torsdag eftermiddag været ramt af strømnedbrud. Strømmen er nu tilbage alle steder, men blandt andet lysreguleringer skal tændes igen manuelt.

Strømnedbruddet, der torsdag eftermiddag har ramt dele af Nordjylland, blev først beskrevet som en mindre fejl med den konsekvens at borgerne kunne have oplevet et blink i lyset.

Siden viste det sig dog at være mere omfattende.

- I forbindelse med vedligeholdelsesarbejde på Energinets 150 kV station Starbakke vest for Frederikshavn skete kl. 14.07 en fejl, der betød, at to transformere på stationen udkoblede, skriver pressechef Jesper Nørskov Rasmussen i en mail til TV2 Nord.

I den forbindelse forsvandt forsyningen for 34.160 forbrugere. 14.14 kunne de første forbrugere forsynes igen, og de sidste havde forsyning 15.08.

Mange lysreguleringer ude af drift

Nogle apparater - heriblandt lysreguleringer - har en funktion, der automatisk kobler dem af ved for høj spænding, og det er altså det, der har ramt mange lyskryds blandt andet i Aalborg.

Der kendes ikke noget præcist tidspunkt for, hvornår alle lysreguleringer igen vil være oppe at køre.

Politiet har ikke oplevet problemer

Selvom nedbruddet af mange lyskryds er faldet samtidig med myldretidstrafikken, har det ifølge vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Fastergaard ikke givet anledning til problemer.

- Vi har fået mange anmeldelser om lyssignaler, der ikke har virket. Men der har ikke været anmeldelser om problemer nogen steder, siger Poul Fastergaard.

Energinet bekræfter, at alle nordjyder igen har strøm i deres stikkontakter, men at nogle apparater måske skal tændes igen.