Foto: Thomas Gaardsmand

Studerende afløser lærere

Lærerne skulle have forbedret deres pædagogiske evner på Frederikshavn Gymnasium. Derfor overtog studerende fra Aalborg Universitet i dag undervisningen

Emnet var ledelse i 1.E på Frederikshavn Gymnasium fredag formiddag, underviseren var Lise Vestergaard der til dagligt studerer erhvervsøkonomi på Aalborg Universitet.

- Målet med dagen i dag er at give de unge et indblik i, hvordan det kan være at læse på universitetet. Da jeg sad i gymnasiet for tre år siden troede jeg det at læse på universitetet var noget der var for de bedste, noget der slet ikke passer, så det vil jeg gerne fortælle de unge i dag, siger Lise Vestergaard til TV2/Nord.

Blandt de unge blev der lyttet ivrigt til, hvordan det er at læse erhvervsøkonomi, og ikke mindst hvordan det er at starte et liv væk fra mor og far.

- Jeg har tænkt meget over, at jeg gerne vil læse på universitetet. Men det er meget rart at høre det fra en der selv gør det, og ikke bare fra en vejleder. Den her dag har helt sikkert givet mig mod på at starte på en universitetsuddannelse, siger Lise Hjørne der til dagligt går i 1.E på Frederikshavn Gymnasium.

I alt 60 studerende fra Aalborg Universitet er med i det korps der skal rejse rundt til ungdomsuddannelser i regionen og motivere unge nordjyder til at fortsætte deres studieliv på en universitetsuddannelse.