06:46

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Studerende afvist fra diskotek

En gruppe studerende fra Hjørring med rumænsk baggrund, blev i weekenden afvist fra Diskotek Buddy Holly i Hjørring. De studerende beskylder diskoteket for forskelsbehandling og for at sortere i gæsterne. Diskoteket afviser anklagerne.

De tre studerende Adrian Marza, Cristian Tapuc og Sebastian Creanga bor i Hjørring. De uddanner sig på UCN, og ligesom mange andre studerende går de i byen i weekenden. Men i lørdags blev det en træls oplevelse.

Da vennegruppen på i alt fem personer ville ind på diskoteket Buddy Holly, blev de afvist. Ifølge de studerende, fik de at vide, at der i forvejen var for mange udlændinge på diskotektet.

- Vi prøvede at komme ind, og vi viste dem vores sygesikringsbevis, og så spurgte dørmanden efter billede-ID, og da jeg gav ham det, var det mit rumænske ID. Der var et foto og det stod på rumænsk, og da han så det, gik han i panik og sagde "Nej nej, der er for mange udlændinge indenfor, så du kan ikke komme ind", fortæller Cristian Tapuc på engelsk til TV2/Nord.

Det er ikke lovligt at afvise personer fra et diskotek på grund af etnisk herkomst. Indehaveren af Buddy Holly siger, at der er tale om en misforståelse.

- Det, der bliver sagt til dem, det var, at de kunne ikke komme ind, fordi der var for mange mennesker herinde. Og det er jo igen ligesom en bus eller flyver, der må være x antal mennesker herinde på stedet, og det var det, vi havde inde i lørdags. Det er vores kontrolfolk hernede, der står for sikkerheden, og de havde vurderet, at der ikke var plads til flere, siger Lars Linde fra Buddy Holly i Hjørring.

Episoden fra i lørdags endte med, at to af kammeraterne fik lov at komme ind på diskoteket, imens de sidste tre venner altså ikke kunne komme ind.

De studerende har flere gange tidligere festet på Buddy Holly i weekenderne. De mener, at episoden er en krænkelse af deres rettigheder.

- Jeg føler, at jeg ikke hører til her. Jeg ved ikke hvorfor, for jeg studerer og har været her i næsten to år. Jeg er fra et EU-land, så jeg skulle være velkommen her. Jeg betaler skat, jeg får gode karakterer i skolen, så jeg forsøger at integrere mig, men det kan jeg åbenbart ikke, siger 22-årige Cristian Tapuc.

De tre studerende fra Hjørring siger, at de vil anmelde sagen fra weekenden til Ligebehandlingsnævnet. Imens vil indehaveren af Buddy Holly indskærpe overfor personalet, at eventuelle afvisninger af gæster skal ske i præcise vendinger.

- Der er jo tydeligvis nogen, der ikke har forstået det. Men dørmændene hernede har været ansat i mange år, så det overrasker mig meget, at det skulle være på den måde, men igen der er to sider af en sag, siger Lars Linde.

Ifølge en optælling TV2/Nord har lavet, har Ligebehandlingsnævnet i 2014 haft 10 sager, hvor diskoteker er blevet beskyldt for forskelsbehandling. Kun i to af sagerne har klageren fået medhold.