Foto: Tommy Hald

Studerende laver nyt computerspil

En gruppe unge spiludviklere er lige nu i gang med deres afgangsprojekt på Aalborg Universitet. På kun 6 uger skal de udvikle et helt nyt computerspil.

Hovedpersonen i spillet er en viking, der er blevet kaldt til Asgård for at redde guderne, og bekæmpe en invasion som guden Loke har sat i værk. Det går blodig for sig.

-Vi vil rigtig gerne lave et spil hvor man slog en masse fjender ihjel. Interessante fjender og ikke bare mennesker, men også jetter og andre ting, siger game designer Thomas Lykke Larsen til TV2/NORD.

"The Saviour af Asgard" som spillet hedder, er bygget op helt fra bunden. Lige fra at tegne figurerne til at bygge den verden hovedpersonen skal kæmpe i.

- De fleste af os har jo prøvet at spille computerspil, noget andet er det at lave det. Det der med at se hvordan man sætter det sammen bid for bid, hvordan delene lige pludselig giver en større mening, det er en rigtig, rigtig stor oplevelse og fantastisk at følge, siger projektleder Marie Højhus til TV2/NORD.

For deltagerne i kurset er det en speciel oplevelse at spille et computerspil man selv har lavet.

- Det er virkelig optur når tingene virker, og det føles også fedt at spille det. Men samtidig er det også meget svært bare at nyde spillet, fordi man hele tiden tager mentale noter til det der skal rettes, siger game designer Thomas Lykke Larsen til TV2/NORD.

De sidste 5 uger har de arbejdet på spillet, så de har endnu en uge før spillet skal være færdig. Når de studerende har været til eksamen bliver spillet offentliggjort.