LIGE NU:

Studerende sikrer julegave til kræftsyge børn

Kræftsyge børn kan nu se frem til at hygge sig med PlayStation-maskiner, spil og dvd-film i Børnecancerfondens sommerhus i Nordjylland, efter en gruppe studerende på Aalborg Universitet har fået en pose penge til at yngle.

"Gør det godt med 5000 kroner", hed opgaven, som en gruppe studerende på Aalborg Universitet for nylig blev stillet.

De skulle få 5000 kroner til at yngle på socialt ansvarlig vis på tre uger. Det mundede blandt andet ud i en musical med udviklingshæmmede brugere fra Værestedet Perlen i Aalborg.

Sammen med El-giganten og Blockbuster Vesterbro i Aalborg blev Børnecancerfonden enige om, hvordan pengene ville gøre størst gavn for de kræftsyge børn og deres familier.

- Når man har et barn med kræft kan det være svært at rejse væk fra Danmark, fordi familien har brug fro at være i nærheden af et hospital, som kender til behandlingen af børn med kræft. Børnecancerfondens sommerhuse kan bruges af familierne, når de gerne vil slappe af, holde ferie eller bare komme lidt væk fra sygehusverdenen og hygge sig, siger Børnecancerfondens direktør Marianne B. Nielsen.

Projektet endte med næsten 12.000 kroner med hjælp fra El-giganten, mens Blockbuster Vesterbro har doneret 10 dvd-film.

Sommerhuset i Blokhus får en pakke med en PlayStation 3-maskine, ekstra controller, en Singstar-pakke, fire spil og fem dvd-film.