LIGE NU:

Studerende udvikler banebrydende app

To studerende fra Aalborg Universitet har opfundet en ny applikation til mobiltelefoner. Den skal gøre datadeling mellem telefoner hurtigere og lettere. Og applikationen bliver spået en stor fremtid.

De to studerende fra Aalborg Universitet, Janus Heide og Morten Videbæk, har opfundet en ny applikation til mobiltelefoner. Med den applikation kan man dele musik og vise billeder mellem flere telefoner på samme tid uden at bruge telefonnettet.

- Man kan dele billeder med venner og familie på en nem måde, så man undgår, at alle skal se billederne på den samme skærm. I stedet for kan man sidde med sin egen telefon, og så er der bare en, der styrer, hvilket billede vi ser, siger Morten Videbæk, der er ph.d.-stipendiat ved Aalborg Universitet.

De to studerende har stiftet deres egen virksomhed, Steinwurf, sammen med en professor fra det verdensberømte amerikanske universitet MIT. Tirsdag præsenterede de to opfindere så den nye applikation på en international IT-konference i Aalborg i håbet om at finde nye samarbejdspartnere.

- Jeg synes egentlig, det gik meget fint. Vi fik forklaret folk, som måske ikke lige er eksperter på det, som vi laver, lidt om hvad vi kan. Det er den udfordring vi har - at fortælle om noget, som på et teknisk niveau er svært eller avanceret, på en måde, så andre mennesker også kan forstå det og de potentialet i det, vi laver, siger Janus Heide, der er ph.d.-stipendiat ved Aalborg Universitet.

Det potentiale kan institutlederen ved afdelingen for elektroniske systemer ved Aalborg Universitet sagtens se. Han spår en stor fremtid for den nye teknologi.

- De fleste kender vel skype, hvor man kan kommunikere som på en telefon over internettet. Der kan være det samme potentiale i denne her teknologi, siger Børge Lindberg.