Foto: George Savu

Foto: George Savu

1 af 2

Studerende vil bygge islamisk kulturcenter

En afgangsstudernede fra Arkitektur & Design på Aalborg Universitet mener, at et islamisk kulturcenter skal fylde Frederikstorv i Aalborg.

George Savu er afgangsstuderende på Aalborg Universitets uddannelse i Arkitektur & Design, og som sit afgangsprojekt har han tegnet et islamisk kulturcenter, som han foreslår placeres på Frederikstorv i Aalborg.
Han skriver, at selv om moske-projekter i København, Odense og Århus har skabt stor debat, så mener han, at det er nødvendigt med et kulturcenter til at fremme integrationen af muslimske immigranter.

Således får de muslimske borgere i Aalborg et sted at mødes og bede, og samtidig kan ikke-muslimer lære mere om kulturen, mener George Savu, som blandt andet vil indrette kulturvcentret med tyrkisk bad, bibliotek, restaurant og bazar.

George Savus udkast til kulturcentret blander islamisk arkitektur og udsmykning med den enkle nordiske arkitektur, og dermed understreger det arkitektoniske udtryk tanken om integration.

Den afgangsstuderende mener, at Frederikstorv er et af de steder i Aalborg, hvor der trænger til at ske noget nyt, og derfor foreslår han, at et islamisk kulturcenter placeres midt på torvet, hvor der i dag er parkeringsplads.

Der er dog indtil videre ingen planer om at opføre kulturcentret. I første omgang Geroge Savus afgangsprojekt blot en løs idé.