LIGE NU:

Succes med telekonferencer

Sygehus Vendsyssel indførte sidste år telekonferencer i stedet for almindelige møder. Det betyder, at lægerne ikke skal bruge dyrbar tid på at køre regionen tynd.

Telekonferencer er videotelefoner på storskærme, som kan sættes op, hvor en læge har brug for at vise en anden læge noget konkret ved en patient. Det kan for eksempel være en vævsprøve, der dokumenterer, om der kan være tale om kræft. Telekonferencerne sparer både lægernes tid, men sikrer også et hurtigt svar.
 
Telekonferencerne er indført mellem sygehusene i Hjørring og Thised, Aalborg og Skejby, og skal også snarest indføres mellem Hjørring og Frederikshavn og Hjørring og Aalborg.
 
Patologisk Institut på Sygehus Vendsyssel er en af de afdelinger, der benytter sig af den nye teknologiske mulighed.

- Tidligere foregik patientudvekslingen alene ved planlagte konferencer, hvor jeg kørte til Thisted for at drøfte patientsager med kollegaer der. Hvis der var sygdom eller dårligt vejr, så var der risiko for aflysning og flytning af konferencen, så i dag har vi en klart forbedret situation, siger Morten Johansen, som er ledende overlæge på Patologisk Institut. 
 
- Sådan som sygehusene er delt op på forskellige matrikler i Nordjylland, er det en oplagt mulighed, at vi benytter os af den højteknologiske udvikling med telekonferencer. Den rummer i dag en god billedkvalitet, som er væsentlig i patientbehandlingen, siger Michael Andreassen, der er cheflæge på Sygehus Vendsyssel.

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

Peter Sørensen

Peter Sørensen stopper som cheftræner i Hobro IK

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Til forsiden

Til forsiden