LIGE NU:

Succesfuld iværksætter: Livserfaring er meget vigtigere end høje karakterer

Afstanden mellem pigers og drenges karaktergennemsnit i de almene gymnasier er over de seneste otte år fordoblet i pigernes favør.

Ida Jacobsen går i 3.G på Brønderslev Gymnasium. For hende er de høje karakterer nøglen til drømmeuddannelsen.

- Der er lidt den fordeling, at dem, der får 12-taller, kommer ud og bliver store. De kommer til at tjene mange penge, men sådan er det jo slet ikke, siger Ida Jacobsen.

Afstanden mellem pigers og drenges karaktergennemsnit i de almene gymnasier er over de seneste otte år fordoblet i pigernes favør.

I TV2-dokumentaren "Drengene mod Pigerne" ser man blandt andet, hvordan dovne Hans er glad for 02, mens de såkaldte 12-talspiger aldrig er tilfredse med det næstbedste.

Spørger man den succesfulde iværtsætter Jacob Risgaard, der selv blev smidt ud af folkeskolen, skal drengene med de lave karakterer ikke frygte for deres fremtid.

- Drengene har forhåbentligt nogle hobbyer, så de kan starte på som selvstændige, og hele den livserfaring er meget mere værd end den ekstra karakter i matematik, siger Jacob Risgaard, medejer af Coolshop.

Faktisk er 70 procent af alle iværksættere mænd, til trods for at de generelt får lavere karakter end kvinder. Derimod er kvinderne i klart overtal på prestigefyldte uddannelser som medicin og jura.

- Nogle af de iværksættere, der får succes, gør det også på trods. De er måske ikke lykkes i skolen, og de tænker, at jeg nu er sluppet ud fra den her galeanstalt, så nu skal jeg lykkes med noget andet, siger Tonny Thorup, der er erhvervschef hos BusinessAalborg.

Om få måneder venter afgørelsens time ved det grønne bord for Ida Jacobsen.

- Man tænker jo, at man med 12-tallet er man sikker på stor succes i fremtiden - desværre, slutter hun.