Suldrup: Skoleelever vil have byen tilbage

Elever i 8. og 9. klasse på Suldrup Skole har fundet bannere og slagsange frem. De demonstrerer, fordi de er sure over, at skolens bestyrelse har besluttet, at de ikke længere må gå i byens butikker og købe mad i frikvarterer.

<b>Ikke andet at lave</b>
- Vi har ikke andet at lave. Vi vil gerne gå i byen, og vi har haft ordningen i mange år. Så vi er trætte af, at de vil lukke for byturene, fortæller elevrådsformand på Suldrup Skole, Nichlas Vinther Nielsen.

<b>Lukker for byture</b>
Skolens bestyrelse har valgt at lukke for byturene, da den mener, at eleverne køber for mange søde sager, når de går til bageren eller andre butikker i frikvartererne. I stedet har den planlagt en ordning, hvor elevernes frokost bliver bragt ud til skolen.

<b>Sund mad på skolen</b>
- Det er for at få sund mad ind på skolen, og når man har fået det, vil man lukke for byordningen, siger skoleleder på Suldrup Skole, Karsten Gylling.

<b>Skoleeleverne køber også sundt</b>
Skoleeleverne selv mener ikke, at de udelukkende køber søde sager.

- Vi køber masser af sund mad. Og så kan det være, vi køber lidt slik. Men det er så det, siger Nichlas Vinther Nielsen.

<b>Dialog med Skolebestyrelsen</b>
Der er slut med byturene fra på mandag. På næste onsdag får eleverne mulighed for at brokke sig over den lukkede ordning på et skolebestyrelsesmøde.