LIGE NU:

Sultkatastrofe i børnehøjde

Det er ikke kun voksne, som bekymrer sig om sultkatastrofen i Afrika. Børn er også opmærksomme på den. I den nystartede Vendsyssel Friskole har de temaet på programmet hver morgen i denne uge.

Omkring ti millioner afrikanere på Afrikas Horn er lige nu ramt af hungersnød. Hungersnøden er så alvorlig, at Vendsyssel Friskole i Mosbjerg har valgt at sætte fokus på katastrofen denne uge ved at tage emnet op på morgensamlingen - så børn helt ned på børnehaveklasseniveau bliver bevidst om den.

Lokalformand for Red Barnet og skoleleder for skolen, Flemming Horsfeldt, fortæller hver morgen eleverne om sultkatastrofen.

- Billederne ser de i fjernsynet alligevel, og jeg ser det som en forpligtelse som friskole, at tage fat på de her temaer, for at give børnene en viden og forståelse for: Hvad er det for nogle globale temaer, som bliver smækket i ansigtet på os, når vi åbner vores fjernsyn, siger Flemming Horsfeldt.

Ud af de ti millioner på flugt i øjeblikket, så regner man med, at halvdelen af dem er børn. Det gør indtryk på eleverne.

- Jeg får en dårlig fornemmelse i maven. Jeg synes det er så forfærdeligt at tænke på, at andre lande har det så forfærdeligt, siger Julie Petri på tolv år til TV2/Nord.

På trods af de barske realiteter, så er håbet, at denne uges morgensamlinger skulle give eleverne en ide om, at faktisk nytter at hjælpe.

- Der bliver hjulpet mellem 800 og 1000 børn i en af lejrene, som Red Barnet er en del af, og det er jo også med til at give et håb om, at selvom det ser barsk ud, så er der faktisk nogen, der hjælper, siger Flemming Horsfeldt.