LIGE NU:

Sund mad på vej til hallerne

Gigantium skal være fyrtårn for en ny, sund madkultur i de danske idrætshaller. Og det glæder politikerne.

Fem fyrtårne, deriblandt Gigantium i Aalborg, skal være forgangshaller til et nyt projekt, der skal give lyst og mod til nye, sunde madvaner i idrætshallerne.

- Vi har fået et stærkt hold af idrætsfaciliteter, der vil skabe resultater, siger projektleder Anders Seneca.

Det glæder Thomas Kastrup-Larsen (Soc.dem.), der er formand for Udvalget for Sundhed og Bæredygtig udvikling i Aalborg Kommune.

- Sundhed er jo vigtigt, fordi vi har en tendens til at blive tykkere i Nordjylland. Så hvis udbuddet af sund mad er der, så er der bedre grundlag for at få en sund livsstil også blandt børnene, siger Thomas Kastrup-Larsen til TV2/Nord.

Politikeren mener, det er vigtigt at få mere sundhed ind i hverdagen.

- Det er altså meget svært at vinde en idrætskamp på en bakke pizza og pommes fritter, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Også Thomas Kastrup-Larsens kollega rådmand Anne-Dorte Krog (SF) er glad for udnævnelsen af Gigantium som fyrtårn.

- Med Gigantiums mange faciliteter er der en stor mangfoldighed af idrætsudøvere og andre, der har deres gang i Gigantium. At Gigantium nu også bliver kendt for sund mad gør idrætsanlægget til et endnu mere attraktivt, tidssvarende og moderne center og jeg er overbevist om, at både børn, forældre, idrætsudøvere og tilskuere gerne vil bruge deres penge på den sunde mad, siger Anne-Dorte Krog.

De fem fyrtårne får hver et tilskud på 250.000 kroner, og skal selv lægge det tilsvarende. Nu, hvor hallerne er udvalgt, skal der udarbejdes lokale planer, så man kan begynde et konkret arbejde så hurtigt som muligt.

- Det er haller, der brænder for at komme i gang og skabe reele forandringer, siger Anders Seneca.

Udover de fem fyrtårne, er 25 haller udnævnt som frontløberhaller. Her repræsenterer Arena Nord, Hjallerup Idrætscenter og Jetsmark Idrætscenter Nordjylland. De skal hver især lægge minimum 60.000 kroner.

Bag projektet står Nordea-fonden, DGI-huse og haller, Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Københavns Madhus og Halinspektørforeningen. De sørger for en kapitalhjælp på 10,4 millioner kroner.

Allerede tilbage i januar var projektet i gang. Det kan du læse mere om her.