Sundhedshus flyttes ikke

Foto: Rune Borre-Jensen (arkiv)

Det ville både blive dyrere og give forsinkelser, hvis et nyt sundhedshus i Brønderslev skulle ligge på banegårdspladsen.

På et møde onsdag blev det endeligt besluttet, at Brønderslevs kommende sundhedshus bliver på Tolstrupvej. Dermed er mange borgeres ønske om at få sundhedshuset ind til centrum afvist.

Det er konklusionen på et møde afholdt mellem borgmester Lene Hansen, regionsrådsformand Ulla Astman, formand for styregruppen Mogens Nørgaard og formand for kommunens Social- og Sundhedsudvalg Thomas Krog.

Et flyt af sundhedshuset ville nemlig fordyre projektet med 25 millioner og give en forsinkelse på to år. Huset kan i sin nuværende udformning nemlig ikke være på grunden i midtbyen, ligesom der ikke er plads til parkeringspladser.

- En flytning af sundhedshuset forsinke åbningen af huset, så det tidligst bliver i 2017, at sundhedshuset kan åbne. Det kan byens borgere ikke være tjent med. Vi frygter også, at yderligere usikkerhed om åbning og placering af sundhedshuset vil ødelægge den rekrutteringsproces af fremtidige læger, som vi har igangsat, lyder det fra de fire politikere.

I sidste uge afleverede Brønderslev Handel små 3000 underskrifter mod den nu vedtagne placering - forgæves.

Byggeriet er planlagt til at gå i gang i august i år og der er bevilget 45 millioner kroner til projektet.

Forsiden lige nu