LIGE NU:

Svært at låne penge i Udkants-Danmark

Det er svært at låne penge i Udkants-Danmark. En af dem, der har måtte sande det er købmanden Jan Jæger fra Øster Brønderslev.

Jan Jæger har i over to år kæmpet for at låne penge til at udvide sin købmands-butik uden held. Banker og realkreditinstitutter har ikke ville låne ham pengene. Derfor har Jan Jæger og andre i samme situation længe ventet på hjælp fra Christiansborg, men den hjælp har lange udsigter.

- Det er sgu hårdt mentalt. Jeg synes godt nok, at nogle dage der er det svært at komme ud af starthullerne, fordi jeg synes, at der er så mange modstandere, siger Jan Jæger.

I november var både Bolig- og Erhvervsministeren kaldt i samråd for at diskutere ydreområdernes kreditklemme, og de har nu valgt at sende beslutningen i et udvalg, der først skal tage stilling til problemet efter et kommende Folketingsvalg. En forkert beslutning mener borgmester i Brønderslev Kommune, Michael Klitgaard

- Vi snakker meget udkant i Danmark i øjeblikket, og hvis man selv er med til at skabe udkant, ved ikke at ville væksten, så synes jeg, at vi er rigtig på glatis, siger Michael Klitgaard.

Han mener i stedet, at regeringen skulle hjælpe Jan Jæger og Udkants-Danmark hurtigst muligt.

- Der er da ikke en regering, der vil sidde og kigge på tingene i et halvt år. Enten så har man regeringsmagten, og så beslutter man noget, alternativt afgiver man regeringsmagten, siger Michael Klitgaard

På trods af udsigten til endnu et halvt år i uvished, så tror Jan Jæger stadig på projektet. Også selvom postnummeret hedder 9700.

- Hvis jeg skulle have en butik i Aalborg, så kunne jeg sagtens låne pengene. Det er ikke det jeg vil. For det er her, jeg vil være, og jeg tror på projektet, og jeg tror på, at det her vil lykkes, slutter Jan Jæger.