Svært at overbevise ekspertudvalg

Mariann Geller tror ikke, det bliver let for Region Nordjylland at fremlægge dokumentation for et nyt sygehus i Aalborg Øst.

Region Nordjylland fik tildelt 3,2 milliarder til udbygningen af Aalborg Sygehus Syd. Regionen har fået en mulighed for at få yderligere midler, hvis de kan dokumentere behovet for et nyt sygehus i Aalborg Øst.

- Det er et enigt Regionsråd, der ønsker et nyt sygehus i Aalborg Øst, og derfor vil vi nu prøve endnu engang at påvise ulemperne ved udbygning af Syd og de økonomiske fordele ved driften af et helt nyt sygehus, siger Ulla Astman, regionsrådsformand.

Hendes kollega i regionsrådet, Mariann Geller (Venstre) påpeger, at det bliver svært at få dokumentationen igennem til politikerne, fordi region Nordjylland i første omgang nemlig skal overbevise ekspertudvalget, der har vejledt sundhedsministeren og finansministeren.

- Det er meget utilfredsstillende, at vi nu har fået mulighed for at overbevise ekspertudvalget og ikke politikerne, fordi mig bekendt er det politikerne og ikke embedsmændene, der træffer afgørelserne i det her land, siger Mariann Geller.