Erik Hamrén var populær i AaB og er nu også blevet det hos de svenske landsholdsspillere. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Svenskerne er vilde med AaB's mestertræner

De svenske landsholdsspillere er glade for landstræner Erik Hamréns stil og engagement i EM-træningslejren.

Det er ikke kun i den danske superligaklub AaB, at den svenske træner Erik Hamrén har skabt sig et stort navn.

Næsten to år inde i sin karriere som svensk landstræner får manden, der i 2008 gjorde den aalborgensiske klub til dansk mester, ros i den svenske EM-lejr, hvor spillerne er glade for landstrænerens facon og træningsøvelser.

- Sammenlignet med tidligere er der betydeligt bedre tempo på træningerne, siger angriberen Markus Rosenberg til Aftonbladet.

Rosenberg har været væk fra landsholdet i halvandet år og har blot deltaget i fire træninger under Hamrén. Alligevel mener han at kunne mærke en klar forskel.

Samme toner kommer fra rutinerede Kim Källström, der spillede flere slutrunder og deltog i adskillige træningslejre under Hamréns forgænger, Lars Lagerbäck.

- Erik er en meget mere verbal og udadvendt person, end Lasse (Lagerbäck, red.) er, siger Kim Källström til Aftonbladet.

- Der er mere fart på træningerne og meget mere engagement fra Eriks side, lyder det fra midtbanespilleren.

Under Erik Hamrén er det svenske landshold gået væk fra flere årtiers faste 4-4-2-system for i stedet at spille et mere flydende 4-2-3-1.
Med EM-kvalifikation i første hug har det tilsyneladende ikke været til skade for resultaterne, men den største revolution er altså Hamréns facon i forhold til den mere tilknappede forgænger.

- Det handler dels om træningsøvelserne, dels om, at Erik er over os hele tiden, han er her og der og påpeger straks, hvis tempoet går ned. Sådan gjorde Lasse ikke, siger Markus Rosenberg.

Sverige åbner EM den 11. juni mod værtsnationen Ukraine. De to øvrige modstandere er England og Frankrig.

/ritzau/