Syg datter kaster mor ud i økonomisk kaos

Lone Bang Andersen støtter sin syge datter, men det koster. Foto: TV2/Nord

Lone Bang Andersen har brugt de sidste to uger på at støtte sin dødssyge datter. Nu kommer regningen.

Lone Bang Andersen sidder hos sin datter på Odense Universitetshospital. Hendes 21-årige datter svæver mellem liv og død.

- Lige nu går det godt, men det kan vende indenfor en time, siger Lone Bang Andersen, mens hun tørrer en tåre bort.

Datteren har kæmpet for sit liv i to uger med moren ved sin side, men det er ikke gratis. Nu er den første regning fra patienthotellet kommet. Det koster hver dag 515 kroner. Efter to uger er prisen for at støtte datteren løbet op i 7210 kroner.

- Det er bare gæld. Jeg kan jo ikke droppe huslejen derhjemme, siger Lone Bang Andersen.

Den 21-årige datter fik for snart to uger siden en blodprop og en hjerneblødning på samme tid. Lægerne i Odense har opereret i timevis for at redde hendes liv. Men moren står alene med udgifterne

- Det er urimeligt, at man skal stå med alle udgifterne selv oveni i sorgen. Det kommer jo til at koste 15.000 kroner for en måned, siger Lone Bang Andersen.

Kommunekassen kan ikke hjælpe

I hendes hjemkommune har man forståelse for problemet, men kan ikke hjælpe.

- Vi kan ikke inden for reglerne hjælpe hende som borger, men da hun er ansat hos os, så kan vi hjælpe hendes om arbejsdgiver, siger Arne Boelt (Soc.dem.), Borgmester, Hjørring Kommune.

Kommunen har givet Lone Bang Andersen et rentefrit lån, fordi hun er kommunalt ansat. Men problemen er aktuelt, fordi der bliver længere og længere til specialiseret hjælp i sundhedsvæsenet.

Derfor appellerer Hjørrings borgmester nu til sine partifæller på ministertaburetterne om hjælp.

- Jeg har skrevet til statsministeren og min gruppeformand for at få dem til at se på sagen, for det er jo en klar ulempe for borgere i udkantsdanmark, som borgerne i storbyerne ikke har, siger Arne Boelt (Soc.dem.), Borgmester, Hjørring Kommune.

Det vigtigste for Lone Bang Andersen er dog ikke pengene. Hun vil gerne have sin datter hjem i live.

- Hun bliver snart vækket, så må vi se. Vi ved jo ikke hvordan hun har det, siger Lone Bang Andersen.

Forsiden lige nu