LIGE NU:

Syg kvinde udvises

På trods af at en lægeundersøgelse siger, 74-årige Nawal er for syg til at blive sendt hjem til Libanon, skal hun på tirsdag møde op i Sandholm-lejren.

I halvandet år har Walid Sørensen kæmpet for, at hans 74-årige mor Nawal kan få opholdstilladelse i Danmark.

På trods af Nawals svage helbred på grund af en blodprop i hjernen, så fik Walid Sørensen i dag et opkald fra politiet, der vil have, at Nawal på tirsdag skal møde op i Sandholm-lejren, hvorefter hun skal sendes hjem til Libanon.

- Jeg kan ikke tro det her. Det er et mareridt for mig, siger Walid Sørensen.

Walid Sørensen og hans familie har siden Udlændingestyrelsens tredje afvisning af opholdstilladelsen kontaktet et privathospital. Her er Nawal blevet undersøgt af en speciallæge, der skriver, at Nawals helbred gør, at hun ikke kan tage vare på sig selv.

- Selvom jeg siger til politidamen, at min mor er så syg, så var hendes svar, at det ikke var hendes problem, og at hun skal udvises, fortæller han.

På trods af lægeerklæringen så afviser de danske myndigheder at genoptage sagen, som de anser for afsluttet. Sagens lange forløb har givet Walid Sørensen stress, og hvis ikke hans mor indfinder sig i Sandholm-lejren på tirsdag, så vil politiet tvinge hende derover.

TV2/Nord har i dag talt med folketingspolitiker Rasmus Prehn (S).

- Jeg synes det er bekymrende, og jeg synes, vi strammer den for meget, og derfor så vil jeg gå til justitsministeren igen for at se, om vi kan gøre noget for at hjælpe kvinden.