LIGE NU:

Sygdommen på pause for en dag: Tillys prinsessedrøm

Det er ikke altid, der er overskud til at drømme, når hverdagen består af hospitalsbesøg og medicin. Det ved seks-årige Tilly alt om.

Seks-årige Tilly fra Hjørring er ramt af kræft. Derfor er der ekstra brug for et pusterum i ny og næ. Og det har hun fået mulighed for gennem foreningen "Min Prinsesse Drøm", der giver piger med en livstruende sygdom et tiltrængt afbræk fra sygeseng og behandlinger.

Tilly og hendes mor har taget en dag ud af kalenderen, for at være med til en drøm af en dag på Voergaard Slot. Her bliver pigerne pyntet og stylet som rigtige prinsesser, får taget flotte billeder, spiser og hygger sig.

- Jeg vidste jo godt, at der ville være nogen herude og hjælpe. Men at vi ville møde så mange smilede mennesker - det er helt fantastisk, siger Vicky Bach Nielsen.

- Så kan man se, at hun stille og roligt begynder at trække vejret og tænke: Det ser faktisk ret flot ud det her, siger hun om Tillys oplevelse af den store dag.

Video: Prinsesse for en dag på Voergaard Slot.

Og opmuntringen er der hårdt brug for i familien. Tilly har tre søskende og hendes storebror har også været ramt af kræft.

- Jeg tror ikke man kan sige, at man bliver dobbelt angst - for det tror jeg ikke kan lade sig gøre! Jeg tror, jeg var mest angst første gang, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg havde i vente. Anden gang vidste jeg, hvad jeg havde i vente, og det gjorde faktisk, at jeg på én eller anden måde bedre kunne være i det.

- Første gang væltede vi alle sammen bagefter. Vi havde to store børn, der fik angst efterfølgende, og har knoklet med at komme ovenpå igen. Så da Tilly blev syg tænkte jeg, at vi bliver simpelthen nødt til at gøre det anderledes den her gang, fortæller Vicky Bach Nielsen.

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

def_thumb,50_percent

play Genåbning i Nordjylland: Højskoler og storcentre må væbne sig med tålmodighed

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

Til forsiden

Til forsiden