02:09

Marianne Helms fra virksomheden Seritronic er "Årets Kong Gulerod" - en pris, der gives af Dansk Firma Idræt til en medarbejder, der har gjort noget særligt for at gøre sin arbejdsplads til et sundere sted. Foto: Michael Andersen

1 af 2

Sygefraværet halveret i Støvring

Sygefravær kan halveres, hvis virksomheder tænker sund levevis ind i dagligdagen. Det viser et projekt på Støvring-virksomheden Seritronic.

Torsdag blev Marianne Helms fra virksomheden Seritronic hædret med den såkaldte "Kong Gulerods Pris" fra Dansk Firma Idræt. Hun fik prisen for sine mange initiativer for at fremme sundheden på sin arbejdsplads.

Marianne Helms har blandt andet arrangeret pausegymnastik, mountain bike ture, løbe - og gåture. Hun har arrangeret sund kost og rygestopkurser.

To gange er der lavet sundhedsprofiler, og på et halv år er alle 52 medarbejder i gennemsnit blev to år yngre, målt på den såkaldte body age. Som en sidegevinst er sygefraværet halveret.

Marianne Helms blev overrasket af alle kollegerne i kantinen, hvor der var pyntet op med gulerødder og orange farver.

- Jeg havde slet ikke set det komme, men jeg er bare så stolt, glad og overrasket, sagde Marianne Helms, der fortæller, at denne kåring giver hende et nyt motivationsboost.

Marianne Helms blev præmieret med en check på 5.000 kr., og Seritronic modtog 10.000 kr., som indehaver Birgitte Helenius vil bruge på mere social sundhed til virksomhedens medarbejdere.

Prisen "Kong Gulerod" - går hvert år til en medarbejder, der gør en særlig indsats for at motivere sine kollegaer til en sundere livsstil, eller gør arbejdspladsen til et sundere sted. Kåringen udføres af Dansk Firmaidrætsforbund.