LIGE NU:

Sygehus-sammenlægning styrker samarbejde

Det vil skabe en større sammenhæng mellem Aalborg Universitetshospital og sygehusene i Hobro og Farsø, at de tre sygehuse fremover hører under samme enhed, mener regionsrådsformand Ulla Astman.

Tirsdag vedtog Regionsrådet at nedlægge Sygehus Himmerland for at sammenlægge Hobro Sygehus og Farsø Sygehus med Aalborg Universitetshospital.

- Vi håber på at skabe større sammenhæng mellem sygehuse, og vi tror på, at sammenlægningen vil motivere Aalborg Universitetshospital til at decentralisere flere funktioner til Hobro og Farsø, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.dem.) til TV2/Nord.

Målet med sammenlægningen er ikke at flytte funktioner fra Farsø og Hobro til Aalborg. Tværtimod. Ortopædkirurgien udvides i Farsø, mens 20 sengepladser flyttes fra Farsø til Hobro.

- Vores mål med sammenlægningen er at forbedre mulighederne for at kunne rekruttere personale til sygehusene i Farsø og Hobro. Det er vores overbevisning, at det vil ske ved et tættere samarbejde med Aalborg Universitetshospital, siger Ulla Astman.