05:00

Foto: geri-jean/sxc.hu

1 af 2

Sygemeldt kræftpatient vil gerne arbejde - men det må han ikke

Tommy Jørgensen er sygemeldt efter et behandlingsbeløb for kræft. Han vil gerne holde sig i gang ved at arbejde hos en tømmerhandel - men det må han ikke.

60-årige Tommy Jørgensen er i sit rette element hos den lokale tømmerhandel i Gedsted i Vesthimmerland. I sidste uge begyndte han at gå lidt til hånde, men den mangeårige tømrer må nu nøjes med små projekter derhjemme.

Selvom han gerne vil ud og arbejde i tømmerhandlen, kan han ikke få lov.

- Jeg er nødt til at holde mig lidt i gang. Jeg kan ikke bare sætte mig hen og sige, at jeg er syg, og at det så var det liv, siger Tommy Jørgensen.

Han blev i foråret syg af kræft i halsen og bihulerne. Et hårdt behandlingsforløb med kemo og stråler blev afsluttet i august, og selvom han ikke er klar til at komme i job, så ser han muligheden for at hjælpe til i tømmerhandlen som en god mulighed for at træne kroppen op igen.

Efter tre dage i Gedsted Tømmerhandel fik Tommy Jørgensen at vide af kommunen, at han ikke længere må hjælpe til, selv om han i første omgang fik grønt lys.

- Jeg er ikke gammel nok til at gå pension. Der er andre, der er dårligere end mig. Lad dog dem få pension. Jeg skal ud og arbejde, siger han.

I kan se indslaget med Tommy Jørgensen i videoen over artiklen.