Foto: Iben Hedemann

Sygeplejerske får skyld for dødsfald

En sygeplejerske får hele ansvaret for et uventet dødsfald, der skete på Aleris Privathospital i Aalborg tilbage i december 2009. Lægerne går fri.

Det skriver P4 Nordjylland.

Lægerne går fri, mens en sygeplejerske får hele skylden for et dødsfald på Aleris Privathospital i Aalborg. Her døde den dengang 35-årige Mette Duus uventet af et hjertestop.

Sygeplejersken kritiseres for at have handlet "meget væsentligt under normen" for almindelig faglig standart. Det finder Patientombuddet i et udkast til endelig afgørelse. Ifølge patientombuddet burde sygeplejersken have målt patientens puls, blodtryk, åndedræt og iltmætning i blodet.

Den afdødes familie er ikke tilfreds med at lægerne får fri for ansvar. De har i et brev bedt Patientombuddet undersøge, om den daværende cheflæge kan kritiseres for, at selve proceduren, for hvordan man overvåger patienter efter operationer, ikke var fyldestgørende.

- Vi mener som familie, at lægerne og hospitalet skal leve op til det ansvar, de har, siger afdødes svigerinde Tina Duus til P4 Nordjylland.

Den afdøde Mette Duus blev indlagt i 2009 for at få bortopereret noget arvæv. Hun blev opereret to gange. Mette Duus døde af hjertestop efter den anden operation.