LIGE NU:

Sygeplejersker på gaden for højere løn

De nordjyske sygeplejersker går på gaden d. 16. april. Det sker i de større byer i Nordjylland, hvor de vil markere deres krav om højere løn.

Demonstration for mere i løn
Onsdag 16. april går sygeplejersker på gaden i de større byer i Nordjylland for at markere deres krav om højere løn. Sygeplejerskerne vil gå i demonstration og tage opstilling på centrale torve og pladser, hvor forbipasserende borgere vil blive tilbudt pastiller, klistermærker, flyers og postkort med argumenter for, hvorfor det er nødvendigt at gå i konflikt.

Konflikt eller ej?
Demonstrationerne bliver gennemført uanset udfaldet i forligsinstitutionen fredag 11. april, hvor det bliver afgjort, om konflikten skal træde kraft - og i givet fald hvornår.

Kæmper for lige løn
- Vi går på gaden for at forklare de nordjyske borgere, hvorfor vi denne gang holder fast i vores krav, siger kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland, Jytte Wester, og fortsætter:

- Lønforskellen mellem offentligt ansatte sygeplejersker og privatansatte med samme uddannelsesniveau skal udlignes. Vi kræver ligeløn - intet mindre. Når borgerne hører, hvor stor lønforskellen er - at en sygeplejerske tjener 73 kr. hver gang en privatansat tjener 100 kr. - forstår de godt vores kamp.

Hvor sker det?
Hjemmesiden for Kreds Nordjylland, www.dsr.dk/nordjylland, vil oplyse, hvor og hvornår demonstrationerne finder sted.