Sygeplejesker i Hobro er usikre på deres fremtid

Debatten om sygehusstrukturen er blusset op igen og det skaber utryghed blandt de ansatte på Hobro sygehus.

Flertallet i regionsrådet vil fastholde idéen om et helt nyt sygehus i Himmerland. Mindretallet synes det er omsonst at kæmpe videre for noget regeringens ekspertpanel allerede har afvist. Blandt personalet på Hobro Sygehus skaber hele debatten igen utryghed.

- Vi føler at vores fremtid og vores job igen er på spil, siger Mille Pedersen, tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på Hobro Sygehus.

Snakken går allerede mellem sygeplejeskerne - og de første konsekvenser tegner sig allerede i horisonten

- Der er der nogen der måske er på vej væk, andre undlader at søge hertil. Det hele giver uro, igen, siger Mille Pedersen.

Flertallet af socialdemokrater og og halvdelen af venstrefolkene i regionsrådet besluttede i går, at man stadig vil kæmpe for et helt nyt sygehus i Himmerland, selvom regeringens ekspertpanel afviser tanken.

- Vi skal have et nyt sygehus i Himmerland, fordi det kan højne kvaliteten i forhold til i dag, siger Henrik Ringbæk Madsen (Soc.dem.)

- Det er vanvittigt at forgøjle borgere og medarbejdere i Himmerland, at der bliver penge til et nyt sygehus dernede, siger Marian Geller (Venstre)

Marian Geller hører til den gruppe på 5 i venstre, der stod sammen med de små partier og en enkelt socialdemokrat i går. Mindretallet mener at regionen helt skal droppe idéen om et nyt sygehus Himmerland og lytte til eksperternes anbefalinger.

- Det skal vi ikke, siger Henrik Ringbæk Madsen og fortsætter.

- Nu skal vi forhandle med Regeringen om anbefalingerne. Vi skal ikke ukritisk følge de næsten selvbestaltede eksperters forslag, siger han.

For personalet er det politiske slagsmål spændende og de støtter den oprindelige sygehusplan. Men de søger også en klar afgørelse, hurtigt.

- Vi vil gerne snart vide, hvor vi står om der bliver et nyt sygehus eller ej, siger Mille Pedersen.