04:17

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Syv års fængsel for kartoffelkvælning

Den 55-årige er idømt syv års fængsel for at have kvalt sin bror med en kartoffel.

55-årige Jesper Emil Pedersen er onsdag eftermiddag idømt syv års fængsel for at have kvalt sin bror til døde. Tidligere på dagen blev han kendt skyld i vold med døden til følge.

Broren til den dømte døde den 14. november 2014 i Ingstrup. Brødrene havde været oppe og slås, og det endte med, at broren døde af kvælning.

Der var ikke flertal blandt nævningene for, den tiltalte kunne dømmes for manddrab.

Der er tale om en kartoffel på 8*5cm, og ifølge obduktionsrapporten "så skal der bruges en vis kraft i forbindelse med denne type kvælning".

Nævningene finder kartoflen for stor til, at der kan være tale om en tilfældighed, at den er endt i halsen på den afdøde.

Netop spørgsmålet om, hvorvidt der var tale om manddrab eller vold med døden til følge, har været i centrum.

- Det der har været det store spørgsmål i sagen, det er jo forsættet. Om han har villet eller anset det for overvejende sandsynligt, at hans bror ville afgå ved døden ved den behandling han har givet ham. Så det er selvfølgelig noget, der har fyldt relativt meget

Jesper Emil Pedersen valgte i dag at tage imod dommen. Anklager Susanne Hansen fra Nordjyllands Politi, der havde lagt op til en dom for manddrab, var tilfreds med rettens afgørelse.

- Jeg er tilfreds med syv år. Syv år det er også en absolut følelig sanktion, siger hun til TV2 Nord.

Forsvareren for Jesper Emil Pedersen havde da heller ikke meget at udsætte på dommen.

- Min klient havde jo regnet med frifindelse, så på den måde er det jo en hård straf, men det har været en hård omgang, og han har jo også erkendt, at der er sket vold, og at hans bror er død, og det er derfor, han har valgt at acceptere dommen, siger forsvarer Rune Wiborg til TV2 Nord.