Syv bøder hver dag for mobilsnak

Foto: Per Frank Paulsen

Hver eneste dag året rundt tager Nordjyllands Politi i gennemsnit syv bilister i at tale i mobil, mens de kører bil. I det hele taget er uopmærksomme trafikanter et stigende problem, ifølge færdselspolitiet her i landsdelen.

I TV2/Nord i aften kan du møde en af de mange bilister, der er blevet afsløret i at beskæftige sig med alt muligt andet, mens han burde have haft hænderne på rattet og opmærksomheden rettet mod trafikken.

Henrik Bach Pedersen fra Aalborg-bydelen Kærby har prøvet at få en bøde for ikke at være opmærksom nok i trafikken. Han servicerer mælkerobotter, og en dag havde han rigtig travlt.

- Jeg tastede løs på GPS-en, talte mobil og læste i nogen papirer samtidig med jeg kørte, indrømmer Henrik Bach Pedersen.

Uheldigt for den travle servicetekniker fik en af politiets videobiler øje på ham.

I retten blev Henrik Bach Pedersen idømt en bøde på 2.500 kroner og betinget frakendelse af kørekortet i tre år. Her et år efter har han netop bestået den kontrollerende teori- og køreprøve, som han også skulle op til.

I en rundspørge som Epinion har lavet for Rådet for Sikker Trafik indrømmer fire ud af ti bilister, at de indenfor det seneste år har bragt sig selv i farlige situationer, fordi de ikke har været opmærksomme i trafikken.

Mød Henrik Bach Pedersen og betjenten, der stoppede ham i TV2/Nord kl. 19.30.

Vi snakker mens vi kører

Så mange blev stoppet af Nordjyllands Politi

Brug af mobiltelefon under kørsel
2.347 i 2010
2.456 i 2011
2.678 i 2012

Brug af mobiltelefon under kørsel fanget af fotovogne
246 i 2010
334 i 2011
215 i 2012

Forsiden lige nu