Syv ud af ti efterskoler melder om flere elever med udfordringer

70 procent af landets efterskoler oplever, at flere elever end før coronapandemien har problemer med øget sårbarhed.

Stress, udbrændthed og ensomhed.

Trivslen blandt de danske efterskoleelever er for tiden rigtig dårlig - også selv om efterskolerne netop har haft et helt skoleår uden coronanedlukninger.

For en ny undersøgelse foretaget af Efterskoleforeningen viser, at 71,7 procent af de adspurgte efterskoler "helt sikkert" oplever flere elever med udfordringer/sårbarhed end før coronaepidemien.

quote Skolerne har bøvlet mere med rammer og elevernes deltagelse i store fællesaktiviteter.

Torben Vind Rasmussen, formand, Efterskoleforeningen

Og den ringe mentale trivsel blandt eleverne har sin pris.

- Vi kan se i praksis, at der er flere elever, der er faldet fra på de enkelte skoler. Skolerne har bøvlet mere med rammer og elevernes deltagelse i store fællesaktiviteter, siger Torben Vind Rasmussen, der er formand for Efterskoleforeningen.

Undersøgelsen er lavet som en rundspørge blandt de 240 efterskoler, der er medlem af Efterskoleforeningen.

Konkret er skolerne blevet spurgt, om de på egen skole oplever "flere elever med udfordringer/sårbarhed end før coronaepidemien". Det har 71,7 procent svaret "ja, helt sikkert" til, mens 26,1 procent svarer nej.

Efterskoler giver varme og fællesskaber

De nordjyske efterskoler sætter igen i år ny rekord i antallet af ansøgere. Flere efterskoler har hævet antallet af pladser for at kunne byde velkommen til alle.

På Dronninglund Efterskole tror forstanderen, at netop det øgede fokus på unges mentale helbred spiller ind i efterskolernes popularitet.

- Jeg tror mange unge, det siger statistikkerne jo, er ensomme og mistrives, og der kan vi i hvert fald give noget varme ind i deres liv og give dem nogle fællesskaber, der gør, at de tror mere på sig selv, siger Bitten Schjødt Kjær.

VIDEO: Rekordår for efterskolerne:

Flere nordjyske efterskoler oplever stor søgning til skoleåret 2022/2023.

Seneste nyt

fra Nordjylland