04:08

Foto: Peter Mortensen

1 af 2

Taber 2,5 millioner på broklap-kollaps

Togpassagererne har været stærkt generet af en jernbanebro, som har været ude af drift i over et år. Men broklappens kollaps har også kostet erhvervslivet i Nordjylland dyrt.

- Vi har løbende gjort tallene op, og tabet er nu 2,5 millioner kroner, siden broen blev påsejlet, siger Jens Borup, bestyrelsesformand i fiskemelsfabrikken FF Skagen..

En fed ordre på 7000 tons fiskemel til Kina har fabrikken i Skagen været nødt til at sende af sted med lastbiler - en dyr transportform i forhold til godstog, som fabrikken normalt bruger.

- Det er et spørgsmål om timeløn. Der skal kun en chauffør til at køre med 40 containere på et tog, mens der skal en chauffør pr. container til at køre en lastbil. Men vores kunder kan jo ikke vente på, at det tager over et år at få repareret en jernbanebro, så vi må tage den transportform, der er mulig, siger FF Skagen-formanden.

FF Skagen har bedt Banedanmark om at få udbetalt de dagbøder, som entreprenørfirmaet skal betale på grund af udsættelsen, men det er blevet afslået.