LIGE NU:

Tæt kontakt er ok, men husk afstand ved sang: Teaterchef godkender retningslinjer

Direktør ved Aalborg Teater, Hans Henriksen, mener, at de meget specifikke retningslinjer fra myndighederne er lette at forholde sig til.

Teatre, biografer og museer kan igen åbne dørene for publikum efter mange ugers nedlukning. Men ikke overraskende bliver det indenfor en række krav og retningslinjer, kulturinstitutionerne får lov til at åbne.

Eksempelvis må der kun sidde publikum på hvert andet sæde i biografen og teatre, skuespillere skal holde to meters afstand, når de synger eller råber, og så er det faktisk ok at have tæt kontakt på scenen i særlige situationer.

Hos Aalborg Teater har direktør Hans Henriksen kigget på de nyligt udsendte retningslinjer, og han mener, at de er lette at forholde sig til.

- Det er nogle gode retningslinjer. De er meget specifikke, og det er godt - eksempelvis i forhold til interne retningslinjer for skuespillere på scenen. Man har forstået, at vi står med nogle udfordringer, hvis vi fortsætter som hidtil med at skulle holde to meters afstand. De seneste uger, hvor vi har øvet, har vi bevæget os på grænsen af de tidligere gældende retningslinjer, og det har været svært, siger teaterdirektør Hans Henriksen.

Retningslinjer

Åbning ikke på plads

Hos Aalborg Teater har skuespillerne blandt andet øvet nye forestillinger hver for sig, men nu kan man igen øve sammen. Hvornår publikum får mulighed for at se skuespillernes arbejde er fortsat uvist, men man håber på midten af juni.

- Jeg har ikke diskuteret retningslinjer og genåbning med min stab og ledelsen endnu, men jeg håber, at vi så småt kan begynde at vise forestillinger i mindre omfang i juni, og i midten af august vil vi være helt klar, siger teaterdirektøren.

Det bliver dog ikke med fyldte sale, når der åbnes, fordi der grundet retningslinjerne kun tillades publikum på hvert andet sæde. Grupper, der i forvejen har tæt kontakt, kan dog stadig sidde ved siden af hinanden. Det skaber dog visse økonomiske spørgsmål, at der kun må spilles for halve sale.

- Hvis vi kun må spille for en halv sal, hvilket er hvad retningslinjerne siger nu, men det kan jo ændres til august, så kan det skabe nogle udfordringer. Vi vil selvfølgelig spille, men der er et økonomisk problem, fordi indtægten bliver halveret eller er mindre, end vi havde regnet med. Så vi skal se på økonomien i det, siger Hans Henriksen, der dog respekterer retningslinjerne:

- Al den tid at sundhedsmyndighederne mener, at vi skal holde afstand, så må vi forholde os til, at man skal holde afstand i salen. Publikum skal jo også føle sig trygge, siger han.

Han tilføjer samtidig, at branchen bør gå i dialog med myndighederne om en mulig kompensation for halvering af billetindtægterne.