LIGE NU:

Tættere på fiskene med kamera

Ny idé afprøves på Nordsømuseet

Fra og med den 1. juli går Nordsømuseet i Hirtshals nye veje for at forøge gæsternes oplevelse, når dykkeren fodrer fiskene i Oceanariet.

Nordsømuseet har netop anskaffet et lille undervandskamera, som dykkeren medbringer i Oceanariet. Med kameraet kan han gå helt tæt på nogle af de fisk og andre dyr, der skjuler sig i vraget eller mellem de store sten på bunden af akvariet.

Når hajerne går til biddet

Ikke mindst når dykkeren fodrer hajerne, kan publikum komme helt tæt på. Hidtil har man fra tilskuerpladserne kun været i stand til at se, hvordan hajerne flokkes omkring maden. Men med hjælp fra kameraet og de store skærme oplever gæsterne nu hajfod-ringen som det drama, det i virkeligheden er.

Et andet forsøg på at forbedre "forestillingerne" i Oceanariet består i at lade en person med kendskab til det at optræde, se på måden, der formidles på. Et projekt kaldet "Nordjyske Kreative Alliancer" har givet forskellige virksomheder mulighed for at samarbejde med en kunstner, der giver et kreativt input til virksomheden.

Nordsømuseet blev udvalgt som en af virksomhederne, og som den "kreative alliance" faldt valget på Mogens Lausen, der har arbejdet som skuespiller, dramaturg og personinstruktør.

Mogens Lausen kommer med gode råd til både dykkeren og guiden, der under fodringerne står udenfor ruden, til hvordan forestillingen iscenesættes bedst muligt, og til hvordan man får den bedst tænkelige udnyttelse af undervandskameraet.

Anna Marie Olesen

play Aftenskoleleder: - Coronapas er ikke et problem - vi glæder os bare over at komme i gang

AAL2

Antallet af flyafgange mellem Aalborg og København øges

Efterlysning

Politiet efterlyser to mænd mistænkt for røveri i tog

60_percent

play Nyt lægehus skal tiltrække nye læger til Hirtshals

Anna Marie Olesen

play Aftenskoleleder: - Coronapas er ikke et problem - vi glæder os bare over at komme i gang

AAL2

Antallet af flyafgange mellem Aalborg og København øges

Til forsiden

Til forsiden