Desserten står på Oreo cheesecake med syltede blåbær og karamelliserede valnødder. Foto: Josefine Brader

Foto: Josefine Brader

1 af 2

Take away hitter nytårsaften

Gider man ikke svede over komfuret nytårsaften, så er der hjælp at hente - helt bogstaveligt talt. Masser af nordjyske restauranter tilbyder nemlig hent-selv-menuer.

Der er nok at se til ved Caféministeriet. Udover de almindelige serveringer, skal 300 kuverter være klar til nytårsaften. De tilbyder, ligesom mange andre nordjyske restauranter, en skræddersyet menu til en festlig aften.

Det er sjette år i træk, at Caféministeriet tilbyder nytårs-take out. De har hvert år oplevet en stigende interesse - flere vælger simpelthen at slippe for planlægning, indkøb og madlavning.

- Folk vil gerne have noget god mad, som de ikke skal lægge særlig meget tid i. Man vil hellere bruge tiden på at hygge sig nytårsaften, siger Anders Ravn Mortensen, der er kok på Caféministeriet.

I år består menuen af blandt andet laks, oksekød og cheesecake, og det har taget tid at sammensætte den helt rigtige nytårsmenu.

- Vi skal helst ramme noget, som de fleste vil genkende og kunne lide. Og så læner vi os også op af årstiderne - derfor vil man også kunne finde kartofler og græsker i vores menu, siger Anders Ravn Mortensen.

Flere restauranter melder allerede nu udsolgt af nytårsmenuen, så det er ved at være sidste chance, hvis man vil slippe for besværet på årets sidste dag.