Tandplejen i Sæby udbydes

02:05

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Frederikshavn Kommune har udbudt tandplejen for børn og unge i Sæby, men ingen af byens tandklinikker har budt ind på opgaven. Det kan ikke løbe rundt økonomisk, mener tandlægerne.

Seks private tandklinikker i Sæby varetager i dag den kommunale tandpleje af børn og unge, men fra årsskiftet har kommunen udbudt opgaven. Tandlægerne i Sæby mener imidlertid, at udbuddet er så dårligt, at de ikke ville kunne levere en ordentlig service til prisen.
Derfor har ingen af de seks tandklinikker i Sæby budt ind på opgaven.

Det betyder, at ca. 3000 børn og unge fremover skal til Frederikshavn for at komme til tandlægen på den kommunalt ejede klinik.

Tandlægerne i Sæby føler sig trådt på, fordi de mener, at udbudsmaterialet er for dårligt.

- Vi har ikke budt ind, og det har de fem andre klinikker heller ikke, for vi kan ikke stå ved den opgave, for de penge, som kommunen stiller til rådighed. Det vil simpelthen gå ud over tandsundheden, siger Inger Kjær Andersen, der er tandlæge i Sæby.

Frederikshavn Kommune forventer at spare 1,5 mio. kr. ved udbuddet. 

- Hvis udbuddet i Sæby kommer til at ligge på samme niveau, som vi har i den gamle Skagen og det gamle Frederikshavn Kommune, så siger forvaltningen, at vi kan spare 1,5 mio. kr. ved det, så derfor har vi sendt opgaven i udbud, siger Peter E. Nielsen (K), der er viceborgmester i Frederikshavn Kommune.

Borgmester Lars M. Møller (V) har på forhånd erklæret sig selv inhabil i sagen, fordi hans kone ejer en af de seks private tandlægeklinikker i Sæby-området.

- Det undrer mig, at de kan spare halvanden million, for 3000 børn skal jo flyttes fra Sæby gammel Kommune til Frederikshavn Kommune, og det koster jo penge at behandle de 3000 ekstra børn, siger Inger Kjær Andersen.

I aften diskuterer byrådet i Frederikshavn sagen som et lukket punkt på dagsordenen.

Forsiden lige nu