Tarok vender tilbage

Foto: Pressebillede: Foto: Aage Hansen

Foto: Pressebillede

Foto: Pressebillede

1 af 3

Filmen om travhesten Tarok har i aften premiere i Aalborg. Det glæder man sig til på Aalborg Væddeløbsbane.

Dannebrog på fire ben. Sådan husker mange travhesten Tarok, der i 1970'erne var dansk folkeeje. I aften har filmen om travhesten Tarok premiere i Aalborg, og på Aalborg Væddeløbsbane glæder man sig til gensynet.

- Når Tarok var på besøg, så var det markedsført at han kom. Så der var fyldt med mennesker på Aalborg Væddeløbsbane, der glædede sig til at se "Hele Danmarks hest" i aktion, siger travtræner Kaj Jensen.

Kaj Jensen har selv kørt imod Tarok i et derby, og han blev henvist til fjerdepladsen af den succesrige travhest. Tarok kunne nemlig noget specielt.

- Tarok kunne gå fra alle positioner og han udstrålede sådan en selvtillid. Man var nærmest slået inden man havde mødt ham, siger Kaj Jensen.

I aften skal Kaj Jensen se filmen om Tarok. Han glæder sig til gensynet med en hest, der aldrig er blevet erstattet i dansk travsport.

- Der vil gå lang tid inden man finder en hest, der vil betyde så meget for dansk travsport som Tarok. På det tidspunkt hvor han var suveræn, havde man det med Tarok ligesom da Bjarne Riis kørte Tour de France. Alle i Danmark fulgte simpelthen med, siger Kaj Jensen.

Travhesten Tarok døde i 1981 efter kort tid med en tarmsygdom.

Forsiden lige nu