Team Concordia tror på det

Det nordjyske cykelhold Team Concordia blev præsenteret for sponsorer og andre interesserede lørdag i Vesthimmerlands Musikhus. Holdet satser på en plads i årets Post Danmark Rundt.

Selvtilliden er i orden hos rytterne på det nysammensatte, nordjyske cykelhold Team Concordia Vesthimmerland Procycling. Holdets kaptajn og største profil, Daniel Foder, har svært ved at opsætte et egentligt succeskriterium, men tror skam på sig selv.

- Det er altid svært at sige, hvor meget man skal vinde. Men sidste år, der vandt jeg to lidt større løb, så hvis jeg vinder det samme antal, så er jeg tilfreds.

Selvtilliden er også at spore hos en af holdets yngste ryttere, 20-årige Nicolai Olesen.

- Jeg skal have mine første UCI-point, og også gerne tage et par etapesejre, både herhjemme i A-løbene og også gerne et par sejre til U/23-DM, siger Nicolai Olesen.

<b> Succeskriterium fastlagt </b>
Holdets sportschef, den tidligere VM-medaljevinder, Jørgen Marcussen, er enig i den målsætning, deto ryttere har sat sig. Han regner med, at deres succes herhjemme og i udlandet

- Via resultater i Post Cuppen og UCI-løb både herhjemme og i udlandet, så håber vi på at komme med til Post Danmark Rundt. Det er det, der er hovedmålet med sæsonen, siger Jørgen Markussen.

Team Concordia kæmper mod fire andre danske continentalhold om et af de wildcards til Post Danmark Rundt, der uddeles i juni. Men også i den kamp er rytterne optimister. Både Daniel Foder og Nicolai Olesen regner med at køre Post Danmark rundt senere i år.

- Det er selvfølgelig altid en satsning at vælge et hold, der ikke er forhåndsudtaget, men jeg regner da med at vi kører Post Danmark, siger Daniel Foder.

<b> Mulighed for mere </b>
Hvis Daniel Foder og de andre ryttere præsterer, er der chance for, at de kan få mere i lønningsposen næste år. Team Concordia kan nemlig udvikle vokseværk i løbet af sæsonen.

- Det er helt klart planen, at vi skal vokse som koncern. Og første skridt i den retning er, at vi har tegnet en tre-årig aftale med Concordia Forsikring. Og der er både bygget lidt trappe ind i de beløb, og også noget præstationsløn, så vi kan vokse i takt med at vores ryttere præsterer som vi vi forventer af dem, siger sportsdirektør Jørgen Foder.

Første udfordring for Team Concordia bliver Mallorca Rundt i uge 14.

Forsiden lige nu