Teater Nordkraft er uegnet til teater

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Salen på det nye Teater Nordkraft i Aalborg er slet ikke indrettet til at spille teater i. Desuden støjer det fra idrætssale ovenpå, fra basketballspillere og fitnessudøvere.

Teater Nordkraft er ikke egnet til teater.
Sådan lyder konklusionen fra en akustik-ekspert fra Aalborg Universitet, oplyser P4 Nordjylland.
Støj fra idrætssale ovenpå og lyd der bliver kastet frem og tilbage mellem væggene i salen har drillet skuespillerne under prøverne på forestillingen Nordkraft.

For en uge siden måtte teateret lægge 100 baller Rockwool ind i salen for at forbedre akustikken
- Det, de har fået, er i hvert fald ikke et lokale, der som udgangspunkt kan bruges til teater, lyder den kontante melding fra lektor i akkustik Flemming Christensen fra Aalborg Universitet. 

Efter P4 Nordjylland bad ham kigge og lytte i selve salen, konkluderer han, at rummet er plaget af meget dårlig akkustik, og samtidig kan man høre, når der bliver danset zumba eller spillet basketball ovenpå.
- Det er fordi, der opstår vibrationer i gulvet ovenpå, som bliver transmitteret ned igennem bygningen, som bliver til lyd i luften når det når ned i teaterlokalet. Det er noget, som bestemt burde været taget hånd om i projekteringsfasen og når det skal rettes op på senere, så kan det være ganske bekosteligt, mener Flemming Christensen.

Foreløbig er der Rockwool under sæderne i Teater Nordkraft, når der i aften er premiere på stykket Nordkraft.

Forsiden lige nu