Teater om turismen

Aalborg danner rammen, når turisterhvervet finder vejen til vækst

Dansk turisme vil have vækst - men hvor skal den komme fra? VisitDenmark sætter fokus på det spørgsmål på en anderledes konference i Aalborg den 5.
februar 20.

I løbet af konferencen vil vejene til vækst blive udbygget og gjort levende og nærværende for deltagerne. Det sker ved hjælp af skuespillere fra Dacapo Teatret. Deltagerne bliver inddraget - og får mulighed for at komme med deres bidrag og kommentarer. 08.

Udfordringerne for dansk turisme er mange. Efter 10 år med nedgang i det samlede antal udenlandske overnatninger i Danmark, oplever turismeerhvervet for tiden atter vækst.

- Vi har kun en turistsæson - sommeren. Derfor er vi stærkt afhængige af markeder, hvor befolkningen efterspørger ferie i netop denne ene sæson. Det kræver loyale turister, der kommer igen år efter år, og det gør os sårbare, siger Dorte Kiilerich, administrerende direktør i VisitDenmark.

Hvis dansk turisme skal tiltrække flere udenlandske turister, uden at skubbe de loyale gæster væk, er det nødvendigt at udvikle turistproduktet Danmark yderligere.

"Spørgsmålet er: hvordan forholder vi os til det faktum, at potentielle udenlandske turister i stigende grad efterspørger en hverdag med fællesskab og mindre stress? Og hvordan skaber vi tilbud og oplevelser, der tilfredsstiller disse behov?," fortæller Dorte Kiilerich.

Som output for konferencen præsenteres i løbet af 2008 en national strategi for dansk turismeudvikling. På konferencen besluttes det hvilke af de 5 veje til vækst, der primært skal satses på.