09:16

1 af 2

Teatret rykker ind i stuen

Forestillingen Home Visit Europe rykker teatergængerne ind i stuen ved en ny vært hver aften. Home Visit Europe adskiller sig fra andre teaterforestillinger, da det er et spil, hvor man ikke længere er publikum, men alle deltager.

I flere byer i Europa kan man lige nu opleve forestillingen Home Visit Europe. I Danmark foregår forestillingen i tre byer, og en af dem er Aalborg. Forestillingen rykker teatergængerne ind i forskellige private hjem hver aften. Publikummet skal ikke længere kigge på, men de skal deltage i et spil, hvor der diskuteres, hvilke forestillinger deltagerne har om Europa.

Mange af deltagerne kender ikke hinanden eller værten i forvejen, og alle giver lidt af sig selv, fortæller historier og fortæller om deres holdninger. Så når aftenen er omme, så er er flokken ikke længere fremmede for hinanden.

Det er Teater Nordkraft, der står for forestillingen i Aalborg, og hver aften er der en spilstyre fra teatret, som skal hjælpe aftenens spillere.

- Udfordringen er, at det er skrøbeligt. Normalt når vi laver teater, så har vi øvet os rigtig længe, og vi ved præcist, hvad der skal ske. I aften aner jeg ikke, hvad der skal ske. Jeg har nogle rammer, og dem har jeg styr på også dramaturgisk. Men jeg aner jo ikke, hvad det er for nogle mennesker, der kommer og sætter sig omkring bordet. Jeg ved ikke, hvem de er, og hvordan de som gruppe kommer til at være som dynamik, siger Anna Schulin-Zeuthen, som et spilstyre.

Se mere om forestillingen Home Visit Europe i aften i Nordjylland LIVE klokken 19.30.