Foto: Tommy Hald

Teenagere fundet - nu politianmeldes skolen

De tre teenagere der i denne uge stak af fra en institution er fundet. Nu politianmeldes den skole, hvor børnene stak af fra.

Tre teenagere på 15 og 13 år er fundet i god behold efter de onsdag blev efterlyst af Nordjylland Politi. Børnene var tidligere på ugen stukket af fra Semaiskolen i Brønderslev. Her har børnene været anbragt i godt et år.

Det bekræfter Nordjyllands Politi, som ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Der er tale om en dreng på 15 og et tvillingepar på 13 år - en dreng og en pige.

Nu er Semaiskolen blevet politianmeldt. Det oplyser advokat Helen Vang Siegumfeldt fra Den Åbne Retshjælp i Hillerød, der nu er teenagernes advokat. Politianmeldelsen sker på baggrund af børnenes beretninger.

Børnene har forklaret, hvordan de er blevet straffet hårdhændet på skolen med magtanvendelse og udelukkelse. Børnene har blandt andet fortalt, at der er blevet taget hårdt fat i dem, at en er blevet slæbt hen ad gulvet, og at de er blevet sendt ud på lange gåture.

To af børnene kommer fra et voldeligt hjem. De er så sidenhen blevet anbragt på Semaiskolen, som huser utilpassede, kriminelle unge, og her har børnene ikke følt sig trygge.

- Børnenes beretninger overbeviser mig. Det her er ikke kriminelle unge. Det her er voldsofre, siger Helle Vang Siegumfeldt.

Helen Vang Siegumfeldt vil ikke fortælle, hvordan politiet fandt frem til børnene, ligesom der heller ikke er nogen oplysninger om, hvordan børnene er sluppet væk fra skolen. Mens børnene var efterlyst blev de både set på Mors og i Frederiksværk.

Børnene er nu hos en pårørende, og Helen Vang Siegumfeldt fortæller, at de har det godt der.

- Politiet her har godkendt børnenes værested, siger advokaten.

Hun arbejder nu på at finde et opholdssted til dem, hvor de kan være sammen alle tre.

- Det er det allervigtigste for dem, at de er sammen, siger hun.