Foto: Per Frank Paulsen

Telefonopkald stor betydning i Aalbæksagen

Fredag fortsætter Aalbæksagen for retten i Hjørring, hvor de tekniske beviser og undersøgelser bliver fremlagt.

De tiltalte og PET-agenterne har tidligere haft ordet. Fredag er det så tid til at se på de resterende beviser i Aalbæksagen, som er for retten i Hjørring.

Fredag formiddag har anklageren gennemgået telefonopkaldende og sms'erne mellem de tiltalte, og de oplysninger kan få en stor betydning, da det ikke er alle tiltalte, der har erkendt at have noget med smugleriet at gøre.

Den 39-årige mand, som politiet formoder er bagmanden i gruppen, har tidligere ikke ønsket at udtale sig. I hans sag kan netop telefonopkaldene have betydning.

Anklageren har fredag gennemgået politiets undersøgelser, som viser, at der er registreret aktivitet på telefoner fra de andre anklagede til en telefon, som har befundet sig i nærheden af en bil, som er lejet i den 39-åriges navn.

Politiet har brugt oplysninger fra telefonmaster og billeder af biler fra Limfjordstunnellen og Storebæltsbroen til at sætte den lejede bil i forbindelse med den telefon, som ifølge anklageren har haft kontakt til de øvrige tiltalte i sagen.

Der er samtidig fremlagt beviser for, at en af de tiltaltes DNA er fundet på noget af det hash, som blev beslaglagt ved auktionen på Aalbæk Havn.

Gennemgangen af beviserne fortsætter fredag eftermiddag.