01:55

Foto: Christell Maria Iversen

1 af 2

Temadag skal afgøre kystsikring

Mandag udskød Hjørring Kommune beslutningen om, hvordan fremtiden for en række sommerhuse syd for Lønstrup skal se ud

Ejerne til en række sommerhuse syd for Lønstrup havde set frem til dagens møde i Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune. Her ville man nemlig beslutte, hvilket høringssvar man ville give i forhold til de nedstyrtningstruede sommerhuse. Men det blev ikke til noget svar overhovedet.

- Der var en god og intens debat på mødet, men holdningerne var meget forskellige, vi kunne ikke blive enige om et høringssvar. Vi valgte i stedet at beslutte, at der skal laves en temadag for alle medlemmerne af byrådet, siger formand for udvalget Jørgen Bing (SF) til TV2/Nord.

Temadagen skal foregå i samarbejde med en række af eksperter indenfor kystsikring og sikre, at der ikke i fremtiden opstår uenighed om, hvordan kommunens politik er.

- I dag er det syd for Lønstrup - i morgen kan det være nord for byen. Det er et problem vi har set før, og helt sikkert vil se igen. Vi har brug for, at vi tager vores regler og holder dem ud i en armslængde og vurderer om de er gode nok. Derfor samler vi hele byrådet til en temadag, så alle er klædt på til at tage en kvalificeret beslutning, så vi i fremtiden undgår denne slags enkeltsager, siger Jørgen Bing.

Udsættelsen af høringssvaret betyder, at ejerne af sommerhusene syd for Lønstrup må væbne sig med tålmodighed. Jørgen Bing lover dog, at de vil have et høringssvar senest 1.april. Et svar der sendes videre til Kystsikringsdirektoratet der tager den endelig beslutning i forhold til, om ejerne kan få lov til at kystsikre ved de nedstyrtningstruede sommerhuse.