LIGE NU:

Thorning afviser tidlige trepartsforhandlinger

De nordjyske LO-formænd ærgrer sig over, at statsministeren udskyder trepartsforhandlingerne, da det vil gå ud over lønmodtagerne.

Formand for LO i Mariager Fjord, Kenn Andreasen, håbede, at Helle Thorning-Schmidt på LOs kongres i Aalborg i dag ville holde fast i hendes oprindelige plan om tidlige trepartsforhandlinger.  

- Jeg vil da have det dårligt  med, at jeg har fået flere til at sætte deres stemme på Socialdemokraterne, hvis flere af de ting de sagde før valget ikke bliver til noget, fortæller han.

Under valget lovede Socialdemokraterne, at de senest 60 dage efter magtovertagelsen ville indlede trepartforhandlingerne - en aftale mellem arbejdsgivere, lønmodtagere og regeringen om forholdene på det danske arbejdsmarked. Men det løfte punkterede finansministeren forleden. I dag mødte chefen selv op, men kun for at bakke op om
finansministerens holdning.

- Jeg synes, vi gør det rigtige ved at tage bestik af den faktiske situation, så trepartsforhandlingerne først går i gang, når overenskomstforhandlingerne er afsluttet i det nye år, udtaler Helle Thorning-Schmidt (S)

Den plan er Kenn Andreasen lodret uenig i. Han mener, at en udsættelse af trepartsforhandlingerne vil give arbejdsgiverne en væsentlig fordel og ikke komme lønmodtagerne til gode.

- Arbejdsgiverne vil hele tiden kunne lurepasse ved overenskomstforhandlingerne efter nytår og henvise til trepartsforhandlinger senere på året. Men så frygter jeg, at lønmodtagerne ikke får det, de skal have, fortæller formand for LO i Mariager Fjord, Kenn Andreasen.