Tidligere ebh-direktører i fængsel

Jens Nielsen idømt tre måneders fængsel for grov kursmanipulation.

Den tidligere direktør i nu krakkede ebh bank Jens Nielsen er ved retten i Hjørring blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel for grov kursmanipulation.

Jens Nielsen er dømt for at købe aktier i IT-firmaet Trifork, hvor han selv var bestyrelsesformand. Køb som det under sagen er kommet frem var efter aftale med tidligere chef for ebh fonden Henrik Sylvester Larsen der blev idømt 60 dages ubetinget fængsel i sagen. Han var indtil midten af maj hvor sagen sidst var for retten beskyttet af et navneforbud.

Direktør for Trifork, Jørn Larsen, der var tiltalt som juridisk person for Trifork blev frifundet, mens selve firmaet Trifork blev idømt en bøde på en million kroner.

Bagmandspolitiet kunne dengang berette, at det lykkedes at få hævet Triforks aktiekurs fra 7,2 til 8,3 i løbet af blot syv dage. Opkøbene skete i perioden 21. december til 28. december 2007.

Ingen af de tiltalte var til stede i retten torsdag, men var repræsenteret af Triforks advokat Lars Henriksen, der ikke havde kommentarer til dommene udover at alle de dømte udbeder sig betænkningstid i forhold til en anke til landsretten.

I en pressemeddelelse om sagen udtaler nuværende bestyrelsesformand for Trifork, at sagen kom ud af det blå, og at han er glad for at selskabets direktør blev frifundet.

Jørn Thostrup, Specialanklager, Statsadvokaturen for Særlig økonomisk og international kriminalitet har endnu ikke haft lejlighed til at læse dommen, men er godt tilfreds med at sket domsfældelse i forhold til de tre tiltalte.

- Jeg er meget tilfreds med, at der er nogle af de centrale personer der er blevet dømt i sagen og der er ubetingede straffe og så er jeg da også tilfreds med, at der er faldet en klækkelig bøde til virksomheden som var tiltalt, nemlig Trifork.

Forsiden lige nu