LIGE NU:

Tidligere vice-borgmester renset i politisag

Sigtelse mod byrådsmedlem i Frederikshavn Peter E. Nielsen er blevet droppet.

Siden oktober 2013 har en politianmeldelse og senere sigtelse for brud på tavshedspligten hængt over det konservative byrådsmedlem i Frederikshavn Peter E. Nielsens hoved.

I oktober 2013 var han 1. viceborgmester i Frederikshavn og i forbindelse med en politisk betændt sag om forholdene på plejehjemmet Drachmannsvænget i Skagen blev der udarbejdet et internt notat, som Peter E. Nielsen videresendte til en journalist, der havde skrevet om sagen.

Denne videregivelse førte til politianmeldelsen, som i stor stil blev omtalt i pressen.

- Jeg videresendte den mail, som sagen drejer sig om, fordi jeg mente, sagen var i offentlighedens interesse. Jeg har hele tiden sagt, at det selvfølgelig var en fejl, at jeg ikke fik slettet de få linjer, som var personfølsomme. Mailen blev sendt fra Frederikshavn Kommune til min radioforretnings hoved-mailadresse - ikke til hverken min personlige mailadresse eller til min kommunale mailadresse. Vi er tre-fire mennesker, der løbende kigger i den pågældende indbakke, og jeg var ikke tilpas opmærksom på, at man fra kommunens side kunne finde på at sende et dokument, der indeholdt personfølsomme oplysninger, til en radioforretning. Det har jeg helt fra begyndelsen beklaget, og det gør jeg fortsat, siger Peter E. Nielsen.

Men nu er sigtelsen mod Peter E. Nielsen blevet droppet. I et brev af 17. februar skriver Nordjyllands Politi, at sigtelsen er droppet, fordi han ikke har haft "en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart."