LIGE NU:

Til kamp mod bandevold

Dansk Folkepartis Kim Christiansen forlanger en opstramning

- Mordsagen i Aalborg risikerer at ende uden, at der domfældes en skyldig for mordet. Det skyldes, at bandemiljøerne er yderst vanskelige at gennemtrænge.

Sådan skriver Dansk Folkepartis Kim Christiansen, Mariager i en pressemeddelelse.

Kim Christiansen er medlem af Folketingets retsudvalg og vil nu bede justitsminister Lene Espersen om hurtigst muligt at få udarbejdet en strategi rettet mod bandeuvæsnet, der nærmest på ugeplan koster nye ofre. Kim Christiansen frygter, at mordsagen i Aalborg ender med frifindelser eller blot symbolske straffe, fordi de involverede dækker over hinanden, og frygter et gryende samarbejde mellem indvandrerbander og rockere.

- Derfor begynder det at haste med en målrettet nultolerance strategi fra justitsministerens side vendt mod bandeuvæsnet, siger Kim Christiansen.

- Vi har indført nultollerance, understreger talsmand for restauratørerne i Jomfru Ane Gade, Morten Geisnæs over for TV2/Nord. Han mener det er vigtigt at følge op med hurtig og konsekvent straf, når unge der færdes i nattelivet i Aalborg, afsløres i at bære skydevåben og knive.