LIGE NU:

Tilflytter til Aalborg finder nye venner på veninde-Tinder

På den nye app ’Hey! VINA’ kan du swipe ja og nej til potentielle veninder. Det gør tilflytteren Sofie Petri, som har hentet appen, for at få nye bekendtskaber i Aalborg.

Det sker oftere og oftere, at vi finder kærligheden via de sociale medier. Blandt andet igennem utallige Tinderswipes.

Nu er der kommet en ny app til Danmark, hvor man kan swipe ja og nej til potentielle veninder. Appen hedder ’Hey! VINA’, og fungerer på samme måde som dating-appen Tinder.

Swipe til højre og få en ny veninde
Første step i jagten på veninder via appen er at oprette en profil. Det gør man ved at uploade et billede af sig selv og besvare en række spørgsmål i en introduktionsquiz. 

quote Når man er tilflytter til byen, kan det godt være en jungle, og man savner lidt nogle venner at dele forskellige ting med.

Sofie Petri, bruger på 'Hey! VINA'

Her skal man vælge, om man lever for at arbejde eller arbejder for at leve, om man er til vin eller kaffe, om man er til nat eller dag og om man er ekstrovert eller introvert. Herefter finder ’Hey! VINA’ potentielle og ligesindede veninder, og så kan venindejagten begynde.

Ligesom på Tinder swiper man til venstre, hvis man ikke vil lære personen yderligere at kende, og til højre hvis man gerne vil. Har den anden person også swipet til højre er der et match, og chatten kan begynde.

Se hvordan man opretter en profil på veninde-appen i videoen herunder.

Veninde-daten
Profilen er oprettet, og venindejagten er i gang, men hvad så nu? Hvordan fungerer appen, og kan man virkelig få nye og ægte veninder igennem en app, som i sidste ende minder mere om en dating-app?

Ifølge Sofie Petri kan man godt. Hun er 24 år og har haft appen i et halvt år. Hun flyttede fra Sorø til Aalborg og havde derfor brug for nogle nye bekendtskaber.

 
 
 
 
Foto: Screenshot af privat profil på Hey! VINA

- Når man er tilflytter til byen, kan det godt være en jungle, og man savner lidt nogle venner at dele forskellige ting med, så det faldt mig meget naturligt at downloade appen, siger Sofie Petri.

Sofie Petri har fået kontakt til en del potentielle veninder via appen, men hun har endnu ikke været på veninde-date med nogen af dem.

- Det er nok også fordi, det lige er et skridt der skal tages og det kan være lidt grænseoverskridende. Men jeg synes også, det er fint at have nogen at skrive med og dele ting med, men jeg er helt sikkert åben over for at møde dem, siger Sofie Petri.

Folk kan ikke se, om du er ensom
Sofie Petri læser ernæring og sundhed via internettet, og har derfor ikke haft mulighed at møde nye venner igennem sit studie. Derfor hentede hun appen, og nu anbefaler hun den til alle andre piger.

- Jeg ved, jeg ikke er den eneste, der har haft de udfordringer. Der er jo mange tilflyttere og nye studerende her i byen, siger Sofie Petri, og fortsætter.

- Folk er jo ikke tankelæser. De kan ikke se, om du bare godt kan li’ at være alene eller faktisk føler dig ensom. Så det er en måde at række ud på og sige, ’hey jeg vil gerne have nye bekendtskaber’, siger hun.

TV2 Nords reporter Sophie Schou har testet appen. Se hvordan det gik i videoen herunder.

 

Naturligt at finde venner på cyberspace
Appen er et kæmpe hit i USA, og kom til Danmark i løbet af sommeren 2016. Det vides endnu ikke, hvor mange kvinder, der har downloadet appen i Danmark, eller hvilken aldersgruppe der hovedsageligt henter appen.

quote Jeg er nødvendigvis ikke sikker på, at det er et udtryk for, at man vil sidde og gemme sig bag skærmen. Jeg tror, at de brugere der er på appen, er der for at mødes.

Malene Charlotte Larsen, ekspert i unges adfærd på sociale medier.

Ifølge Malene Charlotte Larsen, som er ekspert i unges adfærd på de sociale medier, er det helt naturligt, at finde nye venner på nettet.

- Internettet er blevet så normaliseret i vores hverdag. Det er ikke noget, vi synes, er mærkeligt længere. Tidligere har man haft en holdning om, at venner er nogen man møder ude i virkeligheden, men i dag har vi vænnet os til at nettet er så stor en del af vores hverdag, siger Malene Charlotte Larsen.

Hun understreger, at en ulempe ved appen kan være, at man ligesom i datingverdenen er hurtig til at dømme andre og swipe væk, fordi man ikke kan li’ det man ser.

- Fordelen er selvfølgelig, at for dem der ikke kender så mange og er ny i byen, er det et sted, hvor man ved, at dem der er på appen, også er der for at møde nye mennesker. Jeg er nødvendigvis ikke sikker på, at det er et udtryk for, at man vil sidde og gemme sig bag skærmen. Jeg tror, at de brugere der er på appen, er der for at mødes, siger Malene Charlotte Larsen.

I videoen herunder kan du se, hvad folk på gaden tænker om det af finde venner på nettet.

 

Svært at finde nye veninder ude i virkeligheden
Det er helt naturligt at finde nye venner på de sociale medier, hvis man spørger Malene Charlotte Larsen, men er der overhovedet brug for sådan en app, når man bare kan gå ud i virkeligheden og møde nye mennesker ansigt til ansigt?

Hvis man spørger stifteren Olivia Poole, så er der brug for appen. Hun fik ideen til ’Hey! VINA’ efter hun selv flyttede til en ny by. Her oplevede hun, at det var svært at oprette et nyt netværk.

- Jeg lavede denne app udelukkende til kvinder for på den måde kan vi have unikke, sjove og smukke oplevelser sammen. Fra et social-psykologiske perspektiv er det den måde kvinder får ægte veninder på. Og så undgår man, at det ved et uheld bliver en dating side, siger stifter af ’Hey! VINA’, Olivia Poole.

På trods af, at Olivia Poole ikke vil have at appen ender som en dating side, har hun opbygget den på samme måde som dating-appen, Tinder.

- Vi har designet appen, så den minder om Tinder, fordi alle dater igennem Tinder i dag. En af de gode ting ved Tinder er, når du swiper, ved du ikke om personen også har swipet ja til dig. Når du så får et match, ved du, at det er et autentisk match, og at I begge to er interesseret i at mødes, siger Olivia Poole.

Olivia Poole samarbejder med Sean Rad, som er stifteren bag dating-appen, Tinder.
Olivia Poole samarbejder med Sean Rad, som er stifteren bag dating-appen, Tinder.
Foto: privat foto