Tillidsmand bakker op om betjente

Politibetjente har den samme ytringsfrihed som alle mulige andre, men de behøver ikke optræde i uniform, når der er tale om en politisk sammenhæng, lyder det fra betjentenes tillidsmand. 12 betjente er indkaldt til samtale med politiledelsen på grund af d

Der er tale om en gråzone, men det er aldrig smart at optræde i uniform på et profilbillede på Facebook, når man samtidig er med i en gruppe, der lyder navnet Ryd 1000Fryd.

Det mener chefpolitiinspektør Jørn Aabye, efter det kom frem, at 12 nordjyske politibetjente var med i gruppen Ryd 1000Fryd på Facebook. Siden har ni meldt sig ud af gruppen igen, men alle 12 er indkaldt til samtale med politiledelsen.

- Jeg skal skynde mig at sige, at der ikke er noget strafbart eller noget tjenstligt at kritisere i den her sammenhæng, men jeg synes, man skal udvise omtanke, når man færdes på Facebook, hvor der kan opstå tvivl om ens habilitet, siger Jørn Aabye til TV2/NORD.

Politiets tillidsmand bakker op om betjentenes ret til frit at ytre deres holdninger, selv om han indrømmer, at man ikke bør skilte med sine holdninger, når man er i uniform.

- Politifolk har den samme ytringsfrihed som brandmænd, sygeplejersker og andre offentligt ansatte. Men jeg synes ikke, man skal optræde klædt i uniform i politisk sammenhæng, selvfølgelig skal man ikke det, siger Børge K. Nielsen med henvisning til, at en betjent er iklædt politiuniform på sit profilbillede og dermed også i gruppen Ryd 1000Fryd.

Tidligere bestyrer af 1000Fryd Lars Hellerup har kritiseret betjentenes optræden på Facebook og har bedt politiledelsen tage stilling til problemet.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi får prøvet, om politiets troværdighed er sat på spil her. Umiddelbart vil jeg sige, at det ikke er for smart at være med i sådan en gruppe som politibetjent for nu at vælge en afdæmpet nordjysk formulering, siger Lars Hellerup.

Forsiden lige nu