Tillidsmand: Fyringer går ud over patienterne

Det kommer til at gøre ondt på både patienter og ansatte, at der skal spares 90 medarbejdere og 50 sengepladser væk på Aalborg Sygehus.

På Aalborg Sygehus er der stor bekymring over de bebudede nedskæringer. I går meddelte ledelsen på Aalborg Sygehus, at 90 medarbejdere på sygehuset skal omplaceres til andre sygehuse i regionen, og at 50 sengepladser skal skæres væk for at finde besparelser på 80 millioner kroner.

Nedskæringerne kommer til at gå ud over patienterne, lyder det fra Kirsten Højslet, der er tillidsmand på Aalborg Sygehus:

- Besparelserne får de konsekvenser, at der er færre personaler til at passe patienterne. Det personale, der er tilbage, får mere travlt, og dermed mindre tid til den enkelte patient. Hvis der eksempelvis skæres på en afdeling, der har mange akutpatienter, ændrer det jo ikke på antallet af patienter, siger hun.

Sygehusdirektør Jens Ole Skov siger, at ledelsen vil arbejde for, at besparelserne går mindst muligt ud over patienterne. Han siger også, at ledelsen så vidt muligt vil omplacere de 90 ansatte, men at det bliver svært at undgå fyringer.

Hovedbesparelserne skal træde kraft allerede i foråret.