LIGE NU:

Tiltale: Mishandlede sine børn gennem 15 år

En nordjysk kvinde sidder næste uge på anklagebænken, tiltalt for grov mishandling af sine fem børn.

Retten i Aalborg skal på tirsdag den 22. april tage stilling til en voldsom sag om mishandling. Det skriver TV2/Nord.

En nordjysk kvinde er tiltalt for systematisk vold og mishandling mod sine fem børn, der i dag er mellem 5 og 18 år gamle.

Volden, der ifølge anklageskriftet er sket "adskillelige gange og i perioder dagligt", har angiveligt stået på mellem slutningen af 1997 og helt til slutningen af 2012. En periode på 15 år.

Ifølge anklageskriftet, som TV2/Nord har fået indsigt i, skulle kvinden have slået børnene i hovedet, ligesom hun har slået og sparket dem på kroppen. Volden har også bestået af slag på kroppen med blandt andet en hundelænke, bøjler, fluesmækker og bestik.

Anklageskriftet fortsætter med beskrivelser af hvordan kvinden har spyttet på børnene, vredet deres ører rundt, bidt dem i hovedet og på kroppen og slået deres hoveder ind i en dør eller væg.

Kvinden lod i 2010, ifølge anklageskriftet, sin mishandling gå ud over en af sine døtre, som hun bed i en finger og strammede et halstørklæde om halsen på. I 2011 skal moderen have slået den samme datter flere gange med et støvsugerrør, samt sparket hende på benene og spyttet hende i hovedet, skriver TV2/Nord.

Mishandlingen skal være sket på fem adresser i Nordjylland samt på en campingplads i det nordlige Vendsyssel.

Kvinden er desuden tiltalt for blufærdighedskrænkelse mod en datter samt for trusler om vold mod en søn, der skulle afgive forklaring om mishandlingen ved en planlagt videoafhøring.